Hemen Arayın

İş yerlerinde COVID-19’dan korunmak için bu önlemlere dikkat!

okuyabilirsiniz.

COVID-19 aşısı olmuş olsak da rehavete kapılmamak, salgın sona erene kadar maske, mesafe ve hijyen kurallarına kesinlikle uymak önemli. Özellikle de açık ofislerde çalışanlar bu kurallara daha da titiz bir şekilde uymalı. COVID-19’un en çok bulaştığı yerlerden birinin kuşkusuz çoğu zaman kuralların ihlal edildiği iş yerleri. İş yerlerinde, özellikle de açık ofislerde maske ve sosyal mesafenin dikkate alınmaması nedeniyle virüsün kolaylıkla yayıldığını vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “Açık ofis gibi kalabalık ofislerde başta olmak üzere maske-mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulmalı. Çay, kahve ve yemek molalarında maske çıkarıldığı için sosyal mesafe kurallarına çok dikkat edilmeli. Açık ofisler sık sık havalandırılmalı, masalar sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenlenmeli” açıklamasında bulundu. İşte Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko’nun, iş yerlerinde Coronavirus’ten korunmak için mutlaka dikkate alınması gereken önerileri...

İş yerlerinde COVID-19’dan korunmak için bu önlemlere dikkat!
  1. Açık ofis gibi iş yeri ve çalışma ortamlarında maske ağzı ve burnu tam olarak kapatacak şekilde kullanılmalı, eller sık sık yıkanmalı veya el dezenfektanı ile temizlenmeli. 

  2. İş arkadaşlarıyla masalar arasına 1,5 metre mesafe konmalı, mümkünse masalar arası seperatörlerle ayrılmalı.

  3. Her çalışan yalnızca kendi telefon, kalem ve masasını kullanmalı, mümkün olduğunca diğer çalışanların ekipmanlarını kullanmaları engellenmeli.

  4. Klimalar virüs yayması açısından riskli. Temiz hava veriyorsa sorun yok ancak ortamın havasını filtre edip yeniden veriyorsa risk unsuru olabilir. Bu nedenle de özellikle açık ofislerde tüm gün birçok kişi bulunduğu için ortamın sık sık havalandırmasına özen gösterilmeli.

  5. Kalabalığın ve çalışanlar arasında temasın azaltılması için mümkünse 2 grup oluşturulup belli günlerde bir grubun, belli günlerde ise diğer grubun ofiste olması sağlanmalı. 

  6. Çalışanlar özellikle dışarıdan geldiklerinde işe başlamadan önce ve çalışma süresince belirli aralıklarla en az 20 saniye boyunca ellerini su ve sabunla yıkamalı.

  7. Ofislerde asansör kullanımına dikkat edilmeli, asansörler sosyal mesafeye göre düzenlenmeli ve fazla kişi aynı anda asansöre binmemeli.

  8. Mümkünse asansör yerine varsa merdiven tercih edilmeli. 

  9. Asansör, kapı kolu gibi alanlara temas edildikten sonra eller mutlaka dezenfekte edilmeli.

  10. Bilgisayar klavyeleri, telefon ve diğer cihaz yüzeyleri yüzde 70'lik alkolle silinerek dezenfekte edilmeli. 

  11. Defter, kalem gibi kırtasiye ürünler kişiye özel olmalı, ortak kullanılmamalı.

  12. Açık ofis ve işyeri temizliğinde özellikle sık dokunulan lavabo, tuvalet, merdiven korkulukları, kapı kolları ve musluklar sık sık temizlenmeli. Bu yüzeylerle temas edildikten sonra eller mutlaka dezenfekte edilmeli.

  13. Maskeler eller dezenfekte edilmeden çıkarılmamalı ve ortalıkta bırakılmamalı, çöpe atılmalı.

  14. Maskeler belirli aralıklarla mutlaka yenisi ile değiştirilmeli.

  15. Kafeterya ve yemekhane gibi maskenin çıkarıldığı alanlarda da mesafe ve hijyene dikkat edilmeli. Mümkün olması durumunda çalışanlar vardiyalı şekilde yemek yemeli, temas azaltılmalı. Masa ve sandalyeler arasındaki mesafeye dikkat edilmeli. Bulaşıklar yüksek ısıda yıkanırsa kap, çatal, kaşık riskli değil. Ancak yıkandıktan sonra bunların herkes tarafından ellenmeden, doğrudan kişiye iletilmesi önemli. Paketlenmiş çatal-kaşıklar çözüm olabilir. Virüs, yemeklerle de bulaşmaz. 

  16. Sosyal mesafe kurallarına özellikle açık ofislerde, yemek ve çay-kahve molalarında maske çıkarıldığında da dikkat edilmeli. 

  17. Lavabo, mutfak gibi ortak kullanım alanlarının girişinde dezenfektan bulundurulmalı.

  18. Servis ve toplu taşıma aracını kullanan çalışanların araç içerisindeki yüzeylere teması mümkün olduğunca azaltılmalı. Serviste ve toplu taşıma kullanırken maske doğru şekilde takılı olmalı, maske ellenmemeli. Yüzeylerle temas sonrası eller dezenfekte edilmeli. 

  19. Toplantılar mümkünse telekonferans veya videokonferans olarak yapılmalı, mümkün değilse daha az kişinin katılımıyla gerçekleştirilmeli.

  20. Hasta olanlar ve kendini rahatsız hissedenler iş yerine gitmeyip evde dinlenmeli. 

Paylaş WhatsApp
Randevu Al 44 44 276
Doç. Dr. Elif Hakko
Doktorun Biyografisini Gör

Dr. Elif Hakko, eğitimini Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Uzmanlık eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda yaptı. 2005 yılında Anadolu Sağlık Merkezi’nde çalışmaya başlayan Dr. Hakko, halen enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görevini sürdürüyor.


Randevu almak artık daha da kolay!

Apple Store ve Google Play Store’dan indireceğiniz Anadolu Sağlık Online Servisler uygulamasıyla işlemlerinizi çok daha hızlı yapabileceksiniz.

Uygulamamızı şimdi indirirseniz anında dilediğiniz doktordan online randevu alabilir, test ve görüntüleme sonuçlarınıza kolayca ulaşabilir ve geçmiş doktor ziyaretlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

app store
google play

Öncelikle Anadolu Sağlık Merkezi olarak birinci önceliğimizin hasta/hasta yakınlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı olduğunu belirtmek isteriz. Bu doğrultuda, dünyadan sonra Türkiye’de de Coronavirus (COVID–19) vakası görülmesinin ardından hastalarımızı ve refakatçilerimizi korumak ve güvenliklerini en üst seviyede tutmak amacıyla hastane yönetiminin aldığı önlemler çerçevesinde hasta ziyaretlerine bir süreliğine izin verilmeyeceğini paylaşmak isteriz.

Hastanemizde yatan hastalarımıza yalnızca bir refakatçinin eşlik etmesini önemle rica ederiz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.