Hemen Arayın

Masa başı ağrıları önlemenin 12 yolu

okuyabilirsiniz.

Masa başında çalışma ve hareketsizlik bölgesel ağrılara neden olabiliyor. Bel ve sırt ağrılarını önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı durumların olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Masa başında çalışanların en sık şikâyet sebeplerinden biri de vücudun bazı bölümlerinde görülen ağrılar. Oturma bozukluğu ve yanlış fiziksel aktiviteler ağrının şiddetini artırabiliyor. Bu ağrıların önüne geçmek alınacak basit önlemlerle mümkün” açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Semih Akı konuyla ilgili önemli önerilerde bulundu...

Masa başı ağrıları önlemenin 12 yolu

Saatlerce hareketsiz ve belli bir konumda oturmak oldukça sağlıksız. Sandalyede otururken vücudun dik pozisyonda olması arkalıklı sandalye ile sırtın desteklenmesi gerekiyor. Bununla birlikte uygun ekran uzaklığının ayarlanması da bölgesel ağrıların önüne geçmek için oldukça önemli. İşte Prof. Dr. Semih Akı’nın, masa başında çalışanlara, ağrılarının önüne geçebilmek için 12 önerisi...

  • Sandalye veya koltukta otururken dik pozisyonda olmaya gayret edin ve bunu alışkanlık haline getirin. Bu esnada diz eklemleriniz, kalça eklemlerinden daha yüksekte bulunmalı, ayak tabanlarınız yere tam temas etmelidir. Otururken zaman zaman pozisyon değiştirmeniz iyi olur.
  • Sandalyeden kalkarken bir ayağınız diğerinin önünde olmalı, bacak kaslarınız ve kollarınızın yardımıyla kendinizi yukarıya doğru iterken sırtınız dik pozisyonda bulunmalı.
  • Sandalye arkalığı sırt ve bel kavisine uygun destek verecek şekilde ergonomik olmalı.
  • Sandalye oturma yüksekliği her iki ayak tabanı yere tam temas edecek şekilde olmalı.
  • Her iki el klavye üzerinde iken; kollar gövdeye paralel olmalı.
  • Her 40-50 dakikalık çalışma periyodları sonunda mutlaka 5-10 dakika ara verilmeli ve çalışılan ortamdan uzaklaşılmalı.
  • Ayakta sabit dururken tek ayağınızın altına 15-20 santimetre yükseklikte bir cisim koyarak hafifçe yükseltin. Bir süre sonra diğer ayağınızı koyun.
  • Ağırlığı taşımanız gerekirse, yükü her iki elinize eşit olarak paylaştırın.
  • Bir cismi yerden alırken dizlerinizi bükün ve çömelerek alın. Belden eğilmeyin. Yükü belinizle değil, bacaklarınızla kaldırın.
  • Bir eşyayı alırken ona doğru uzanmayın, yanına iyice yaklaşın. Bir cismi yerden alırken de önce onu bedeninize doğru yaklaştırıp sonra kaldırın.
  • Her gün ez az 15 dakika yürüyün. Yürüme mesafesini giderek artırın.
  • Sağlıklı olsanız bile her gün kaslarınızı güçlendirici egzersizler yapın. Karın, sırt ve kalça kaslarının vücudun doğal korsesi olduğunu unutmayın.
Paylaş WhatsApp
Randevu Al 44 44 276
Prof. Dr. Semih Akı
Doktorun Biyografisini Gör

Prof. Dr. Semih Akı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi, Istanbul  Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda 1994 yılında uzmanlık eğitimini tamamlayan Prof.Dr.Semih Akı, Anabilim Dalında 1998 yılında doçent, 2005 yılında profesörlük  ünvanını alarak 2013 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2005 yılında Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kurarak,halen bu bölümde  görevini sürdürmektedir.  2019 yılından beri Kayropraktist olarak hizmet vermektedir.


Randevu almak artık daha da kolay!

Apple Store ve Google Play Store’dan indireceğiniz Anadolu Sağlık Online Servisler uygulamasıyla işlemlerinizi çok daha hızlı yapabileceksiniz.

Uygulamamızı şimdi indirirseniz anında dilediğiniz doktordan online randevu alabilir, test ve görüntüleme sonuçlarınıza kolayca ulaşabilir ve geçmiş doktor ziyaretlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

app store
google play

Öncelikle Anadolu Sağlık Merkezi olarak birinci önceliğimizin hasta/hasta yakınlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı olduğunu belirtmek isteriz. Bu doğrultuda, dünyadan sonra Türkiye’de de Coronavirus (COVID–19) vakası görülmesinin ardından hastalarımızı ve refakatçilerimizi korumak ve güvenliklerini en üst seviyede tutmak amacıyla hastane yönetiminin aldığı önlemler çerçevesinde hasta ziyaretlerine bir süreliğine izin verilmeyeceğini paylaşmak isteriz.

Hastanemizde yatan hastalarımıza yalnızca bir refakatçinin eşlik etmesini önemle rica ederiz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.