Hemen Arayın

Oturarak Çalışmak Hemoroid Sebebi

okuyabilirsiniz.

Hemoroid hastalığı, dünyada en sık rastlanılan hastalıklardan biri. Dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasının yaşamları boyunca en az bir defa hemoroidal hastalık semptomları yaşayacağının tahmin edildiğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Ülkemizdeki yaygın hastalıklardan biri olan hemoroidal hastalık sorunu, özellikle kabızlığı olanlarda, doğum yapan kadınlarda ve oturarak çalışan insanlarda daha sık görülüyor. Erken evrelerdeki hastalar için diyet ve ilaç düzenlemeleri yeterli olabilirken, ileri evrelerde cerrahi yönteme başvurulması önem taşıyor. Geleneksel cerrahilere bağlı olarak, şiddetli ameliyat ağrıları ve idrar problemleri, makattan kanama, makat darlığı ve makat yırtığı gibi komplikasyonlar görülebiliyor ancak günümüzde ağrısız ve kesi yapılmadan yapılabilen hemoroid ameliyatları hastalar açısından daha konforlu hale gelmeye başladı” açıklamasında bulundu. Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi...

Hemoroid tedavisinde, son zamanlarda artış gösteren vakalar sonucunda lazer yöntemi daha çok kullanılmaya başlandı. Hemoroid hastalığına lazerle iki temel yaklaşım vardır. Birincisi lazer hemoroidoplasti olup, bu yöntemde hemoroidal dokunun lazer probu kullanılarak pıhtılaşmanın ve koagülasyonun tetiklendiği bir yöntemdir. Diğeri ise makat çevresine giden yüzeyel damarların lazer enerjisiyle pıhtılaşmasının sağlandığı yöntemdir.

Oturarak Çalışmak Hemoroid Sebebi

Hemoroid Ameliyatı Genel Anestezi Altında Yapılıyor

Hemoroid tedavi işlemi genellikle genel anestezi altında uygulanıyor. İşlem genellikle genel anestezi altında yapılır. Hemoroidal pakeleri (hemoroid memeleri) bulmak için bir anal ekartör kullanılır. Lazer probunun geçişine izin vermek için küçük bir kesi yapılır. Lazer ışını, lazer enerjisinin dağıldığı ve çevredeki normal dokuya zarar vermeyen bir ışın olarak kabul edilir. Hemoroidektomi sonrası ağrı, cerrahi tekniklerle ilişkili en yaygın sorundur.

Bir Gün Sonra Günlük Yaşantıya Dönülebilir

Lazer hemoroidoplasti, cerrahi hemoroidektomiden önemli ölçüde daha az ağrılıdır ve hasta normal hayatına daha erken döner. Ameliyat sonrası ağrılar cerrahi işleme göre lazer işleminde daha az oluyor. Ameliyat sonrası ağrı, lazer işleminde cerrahi işleme göre daha azdır. Lazer işleminde ayrıca ameliyat süresi ve ameliyat sonrası işe dönüş süresi de daha kısadır.

Genel anestezi altında yapılan ağrısız, acısız, kesisiz hemoroidal arter bağlaması adı verilen doppler ile yapılan bu işlem, minimal invaziv bir yöntemdir. Standart hemoroid ameliyatlarında hemoroidler kesilerek alınmaktadır ve o bölgeye dikiş atılmaktadır. Bu, hasta için ağrılı bir işlem olabilir. Hastalar bir günlük hastane yatışı sonrası günlük yaşantılarına dönebilirler.

Ameliyat 25-30 Dakika Sürüyor

Uygulanan yöntem kesisiz yapıldığı için işlemden sonra önemli bir ağrı ve acı yaşanmıyor. Hasta anestezi alacağı için 8 saatlik bir açlık ve hastanede yapılan bir lavman dışında herhangi bir özel hazırlığa gerek yok. Yaklaşık 25-30 dakika süren bir uygulama. Genel anestezi yapıldığı için hastanın bir gün hastanede kalması gerekiyor. Ertesi gün hasta normal günlük yaşamına dönebiliyor.

Ameliyat Sonrası Beslenmeye Dikkat Edilmeli

Ameliyat sonrası beslenme alışkanlıklarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Hemoroidlerin tam olarak yerine yerleşip oturması yaklaşık 2-3 ay sürüyor. Hastaların bu süre zarfında dışkı yaparken dikkat etmeleri gerekir. Kabızlık ve ıkınma olmamasına dikkat edilmeli. Bu nedenle ameliyat sonrası hastalara gaitayı yumuşatıcı ilaçlar veriliyor.

Paylaş WhatsApp
Randevu Al
Doç. Dr. Abdulcabbar  Kartal
Doktorun Biyografisini Gör

Doç. Dr. Abdulcabbar KARTAL, İstanbul Üniversitesi İstanbulTıp (Çapa) Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2007 yılında tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  tamamlayıp 2013 yılında Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2013 -2016 yılları arasında Şanlıurfa da Devlet Hizmet Yükümlülüğü görevini yaptıktan sonra İstanbul Okan Üniversitesi bünyesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık 4 yıl akademik ve bilimsel faaliyetlerini Okan Üniversitesi Hastanesi bünyesinde sürdüren Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal 2020 yılında doçent ünvanı aldı. 2021 yılında Avrupa Kolorektal Cerrahi Derneğinin düzenlediği board sınavını geçerek Fellow of Europen Board Examination of Coloproctology (FEB-C) ünvanı almıştır. 2021 yılından bu yana Anadolu Sağlık Merkezi’nde genel cerrahi uzmanı olarak görevini sürdürüyor.


Randevu almak artık daha da kolay!

Apple Store ve Google Play Store’dan indireceğiniz Anadolu Sağlık Online Servisler uygulamasıyla işlemlerinizi çok daha hızlı yapabileceksiniz.

Uygulamamızı şimdi indirirseniz anında dilediğiniz doktordan online randevu alabilir, test ve görüntüleme sonuçlarınıza kolayca ulaşabilir ve geçmiş doktor ziyaretlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

app store
google play

Öncelikle Anadolu Sağlık Merkezi olarak birinci önceliğimizin hasta/hasta yakınlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı olduğunu belirtmek isteriz. Bu doğrultuda, dünyadan sonra Türkiye’de de Coronavirus (COVID–19) vakası görülmesinin ardından hastalarımızı ve refakatçilerimizi korumak ve güvenliklerini en üst seviyede tutmak amacıyla hastane yönetiminin aldığı önlemler çerçevesinde hasta ziyaretlerine bir süreliğine izin verilmeyeceğini paylaşmak isteriz.

Hastanemizde yatan hastalarımıza yalnızca bir refakatçinin eşlik etmesini önemle rica ederiz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.