Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı

Anadolu Sağlık Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nde, her biri alanında uzman olan hekim kadrosu ve donanımlı teknolojik altyapıyla hizmet veriliyor. Deneyimli kadro; estetik diş hekimleri, çene cerrahları, implant uzmanları, periodontolog, çocuk diş hekimleri, ortodontist, endodonti uzmanları, sertifikalı diş teknisyenleri ve diş sağlığı hemşirelerinden oluşuyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği olarak, tüm diş hekimliği alanlarında sunulan kaliteli ve insan odaklı hizmetin yanı sıra; kozmetik diş hekimliği, implantoloji, periodontal cerrahi ve endodonti alanlarında da hizmet veriliyor. Klinikte ayrıca, fobisi olan, çocuk ve engelli hastaların tedavileri sedasyon ya da genel anestezi ile tek seansta konforlu bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Klinikte yüksek standartlarda dezenfeksiyon ve sterilizasyon kurallarına uyulmakta olup, düzenli kontroller ve eğitimlerle hastaların genel sağlıkları üst düzeyde korunuyor.

İlgi Alanları

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir? Diş Eti Çekilmesi Nasıl Geçer?

Dişlerinizin biraz daha uzun veya diş etlerinizin dişlerinizden geriye doğru çekildiğini fark ettiyseniz, diş eti çekilmesi yaşıyor olabilirsiniz. Diş eti çekilmesi, dişleri çevreleyen dokunun kenarının aşınması veya geri çekilmesi anlamına gelir. Bu, dişin veya diş kökünün daha fazlasının açığa çıkması sürecidir . Diş eti çekilmesi meydana geldiğinde dişler ve diş eti çizgisi arasında boşluklar oluşur. Bu boşluklar, hastalığa neden olan bakterilerin birikmesini kolaylaştırır. Tedavi edilmezse, dişlerin destekleyici dokusu ve kemik yapıları ciddi şekilde hasar görebilir ve sonunda diş kaybına neden olabilir.

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir? Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız kokusu tıp literatüründe halitosis olarak bilinen kişinin kendisine ve çevresindeki kişilere rahatsızlık yaratan ciddiye alınması gereken bir problemdir. Ağız kokusundan şikayetçi olan bir kişi sakız çiğneme, gargara yapma veya naneli ürünlerden yararlanma gibi davranışlarda bulunabilir. Bu tarz ürünler ile ağız kokusu yalnızca geçici süreliğine önlenebilir. Ağız kokusuna neden olan ana problemin bulunmadığı ve tedavi edilmediği durumlarda ağız kokusu sürekli karşılaşılan gündelik bir problem haline dönüşebilir. Bu durum, tüketilen bazı gıdalar, diş ve dil hijyenine yeteri miktarda dikkat edilmemesi gibi sebepler sonucunda açığa çıkabilirken bazı gastrointestinal hastalıklar da ağız kokusuna neden oluyor olabilir.

Diş Eti Hastalıkları Nelerdir? Nasıl Önlenir?

Diş eti hastalıkları, diş etlerini etkileyen ve genellikle bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan bir dizi rahatsızlıktır. Diş eti hastalıkları, çoğunlukla yetersiz ağız hijyenine, düzensiz diş fırçalama ve diş ipi alışkanlığının olmamasına bağlı olarak gelişir. Plak ve tartarlar, bakterilerin diş yüzeyinde birikmesine ve zamanla diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olurlar. Diş eti hastalıklarının önlenmesi için düzenli diş temizliği, diş hekimi kontrolü ve sağlıklı bir ağız hijyenine özen göstermek önemlidir. Ayrıca, dengeli bir beslenme alışkanlığı, sigara kullanımından kaçınma ve stresten uzak durma gibi yaşam tarzı değişikleri de diş eti sağlığını olumlu yönde etkileyebilirler.

Diş Beyazlatma Nedir? Türleri Nelerdir?

Diş beyazlatma, kişilerin dişlerini görsel açıdan geliştirmek için uygulanan kozmetik diş hekimliği tedavilerinden biridir. Çeşitli nedenlere bağlı, dişlerde beyaz rengini kaybederek kısmı ya da tamamen renk kaybı gelişir. Diş hekimleri tarafından profesyonel şekilde gerçekleştirilebileceği gibi evde beyazlatma yöntemleri ile de bu işlem gerçekleştirilebilir. Kozmetik olarak uygulanan bu yöntem güvenli kabul edilse de kullanılan maddelerin korozif (aşındırıcı) etkileri nedeniyle risklere de sahip olabilir. Aynı zamanda etkileri kişiden kişiye değişiklik göstereceğinden herkese uygulanmayabilir.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısı, diş üzerinde veya çevresinde hissedilen rahatsızlık hissi olarak tanımlanabilir. Bu durum genellikle bir diş veya diş eti probleminin habercisi olabileceği için bilinçli olunmalıdır. Dolayısıyla diş ağrısı asla ihmal edilmemesi gereken bir problem olarak değerlendirilebilir. Çürük gibi tedavi edilebilir nedenlerin ihmali sonucunda diş ağrılarının daha ağır bir seyir izleyebilmesi söz konusu olabilir.

Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Ağız ve diş sağlığı, estetik ve genel sağlık açısından önemlidir. Ağız içindeki yaralar, konuşma ve yeme gibi günlük fonksiyonları etkileyebilir. Bu yaralar kısa sürede iyileşen küçük kesikler ya da ağrılı aftlar şeklinde olabilir. Tedavide doğal gargaralar kullanılsa da, tekrarlayan yaralar ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği için dikkat gerektirir. Bu tür yaralar için kulak burun boğaz uzmanlarına veya diş hekimlerine başvurmak önemlidir.

Gebze

Ağız ve Diş Sağlığı

Dt. Arzu Tekkeli

Gebze

Ağız ve Diş Sağlığı

Dt. Ayça Tarakçı

Gebze

Ağız ve Diş Sağlığı

Dt. Arzu Tekkeli

Gebze

Ağız ve Diş Sağlığı

Dt. Ayça Tarakçı

Bölüm Yazıları

Tüm yazılar
Diş Çürükleriyle İlgili 6 Soru, 6 Cevap

Diş Çürükleriyle İlgili 6 Soru, 6 Cevap

Süt dişleriyle ilgili 6 soru, 6 cevap

Süt dişleriyle ilgili 6 soru, 6 cevap

Daha fazla göster

Hızlı Erişim Formları

Sizi Dinliyoruz
Sizi Dinliyoruz

Hizmet kalitemizi daha da yükseltmek için görüşlerinize, önerilerinize kulak veriyoruz.

Formu doldur
Evde Bakım ve Sağlık Formu
Evde Bakım ve Sağlık Formu

İhtiyaç duyduğunuz sağlık hizmeti evinize geliyor. Evde sağlık hizmeti için formu doldurabilirsiniz.

Formu doldur
Tıbbi İkinci Görüş Formu
Tıbbi İkinci Görüş Formu

Tetkiklerinizin sonuçları, hastalığınızın teşhisi ve size sunduğumuz tedavi seçenekleri gibi konularda ikinci bir doktor görüşü için formu doldurabilirsiniz.

Formu doldur
Fiyat Talep Formu
Fiyat Talep Formu

Özel tedavi ve hizmetler için fiyat talep edebilirsiniz.

Formu doldur