Hemen Arayın

Kanser Ağrısı

okuyabilirsiniz.

Kanser ağrısı; Kansere bağlı olarak normal dokuların tahribi, kan damarlarında tıkanmaya bağlı dolaşım bozukluğu, metastazlara bağlı olarak kemik kırıkları, enfeksiyon, enflamasyon (yangı), tümörün sinirlere bası yapması, içi boş organların veya çeşitli kanalların tıkanması gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi, cerrahi, kemoterapi, radyoterapi gibi kanser tedavi  yöntemleri nedeniyle vücutta ortaya çıkan birtakım ağrılardır.

Kanser Ağrısı

 

 

Kanser ağrısı nedir?

Kanser ağrısı; Kansere bağlı olarak normal dokuların tahribi, kan damarlarında tıkanmaya bağlı dolaşım bozukluğu, metastazlara bağlı olarak kemik kırıkları, enfeksiyon, enflamasyon (yangı), tümörün sinirlere bası yapması, içi boş organların veya çeşitli kanalların tıkanması gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi, cerrahi, kemoterapi, radyoterapi gibi kanser tedavi  yöntemleri nedeniyle vücutta ortaya çıkan birtakım ağrılardır. Kanserli hastaların % 20-50’sinde ilk başvuruda, % 30-40’ında tedavi sırasında, %75-90’ında ileri evrede ve son dönemde ağrı vardır; hasta ve yakınları için ağrı, ölümün kendisinden bile daha büyük bir korku kaynağıdır.   Kanser ağrısının belirtileri nelerdir?

Kansere bağlı olarak vücudun farklı bölgelerinde ağrılar meydana gelebilmektedir. Bunların başında gelen kronik kanser ağrısı, kişinin tüm yaşam kalitesini etkileyen, sürekli bir ağrı şeklinde olabildiği gibi, ağrı kesici ilaçlar almasına rağmen ani başlayan, kısa süreli şiddetli ağrılar şeklinde de olabilir. Hastanın ağrısının kaynağına göre ağrının tipi, şiddeti ve süresi değişebilmektedir.

Kanser ağrısının tedavisi nasıldır?

Kanser ağrılarını dindirmeye yönelik ilk olarak ilaç tedavisi yapılır. İlaç tedavisi; Dünya Sağlık Örgütü’nün basamak tedavisi adını verdiği sisteme uygun olarak, ağrının durumuna göre zayıftan kuvvetliye doğru belirlenir. İlaç tedavisinin yetersiz veya etkili olmadığı durumlarda, ilaç dışı tedavi yöntemlerine de başvurulmaktadır.  Bu durumda, ağrıya neden olan sinirlerin çeşitli kimyasal maddelerle duyarsızlaştırıldığı sinir blokları uygulanabilir. Eğer sinir blokları da ağrıyı azaltmada başarılı olmazsa, omuriliğe morfin pompası takılabilir. Buna göre omuriliğe bir kateter, cilt altına ise ilaç ile doldurulmuş bir pompa yerleştirilir ve pompa ile kateter birleştirilir. Cilt altında tamamen kapalı bir sistem oluşturularak bu pompa aracılığıyla hastaya çok düşük dozda morfin verilerek ağrısı kontrol altına alınır.

 

 

Paylaş WhatsApp

Randevu almak artık daha da kolay!

Apple Store ve Google Play Store’dan indireceğiniz Anadolu Sağlık Online Servisler uygulamasıyla işlemlerinizi çok daha hızlı yapabileceksiniz.

Uygulamamızı şimdi indirirseniz anında dilediğiniz doktordan online randevu alabilir, test ve görüntüleme sonuçlarınıza kolayca ulaşabilir ve geçmiş doktor ziyaretlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

app store
google play

Öncelikle Anadolu Sağlık Merkezi olarak birinci önceliğimizin hasta/hasta yakınlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı olduğunu belirtmek isteriz. Bu doğrultuda, dünyadan sonra Türkiye’de de Coronavirus (COVID–19) vakası görülmesinin ardından hastalarımızı ve refakatçilerimizi korumak ve güvenliklerini en üst seviyede tutmak amacıyla hastane yönetiminin aldığı önlemler çerçevesinde hasta ziyaretlerine bir süreliğine izin verilmeyeceğini paylaşmak isteriz.

Hastanemizde yatan hastalarımıza yalnızca bir refakatçinin eşlik etmesini önemle rica ederiz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.